Evenimente

În această secțiune veți găsi diverse evenimente la care particip sau pe care le recomand, precum și informații ”proaspete” obținute de la cursuri și conferințe în scop de formare profesională.

Atelierul de alăptare- ediția mai 2019

Dincolo de „instinct”, ceva „natural și minunat”, „hrană și iubire”, odată cu „medicalizarea” actului nașterii, care a adus atâtea beneficii, experiența alăptării a devenit, din păcate, mai degrabă o cursă cu obstacole decât un drum lin și sigur.
Primele zile după naștere sunt minunate dar și teribil de grele, ne testează rezistența fizică și psihică așa cum nu am crezut că vom experimenta vreodată. Tot ce ne lipsește este să auzim că laptele nu e bun, că mameloanele nu sunt formate, că înfometăm copilul și, dacă fiecare alăptat e un chin și așteptăm cu groază ora mesei următoare, se cască un hău din care nu mai știm cum să ieșim.

Vestea bună, însă, este că informațiile corecte, îmbinate cu exerciții practice cresc șansele unei alăptări cu succes.

Sunteți invitați la un atelier de alăptare, în care vom împleti teoria cu practica.

I-am spus atelier și nu curs, pentru că va fi interactiv și hands-on. Cu toate acestea, vom atinge subiectele esențiale unui demaraj bun al alăptării:

Fiziologia lactației- the basics
Alimentația și igiena mamei care alăptează
Atașarea bebelușului la sân; pozițiile de alăptare
Ce înseamnă „alăptare la cerere”
Device-urile folosite în alăptare

Evenimentul se adresează viitoarelor mămici care sunt la primul copil și iau în calcul alăptarea ca mod de hrănire a bebelușului dar și celor care au deja copii, dar primele experiențe nu au fost conform așteptărilor și își doresc o altă poveste pentru viitorul membru al familiei.

Data: 27 mai 2019, ora 17:00

Locația: Education Studio, Str. Regele Ferdinand, nr. 30, ap.3 (cu intrare din Str. Tipografiei nr. 1), Cluj-Napoca

Cost: 100 RON/ persoană sau 130 RON/ cuplu
Pentru înscriere sunteți rugați să trimiteți un mail pe adresa contact@dozadepediatrie.ro.
Sunteți așteptați cu drag!

Informațiile pe care le veți regăsi aici nu țin locul unui consult de specialitate!

Unde mă găsiți?

Pentru consultațiile în alăptare fac echipa bună cu Cuibul berzelor și mă găsiți la numărul de telefon 0743 349 295 sau puteti completa formularul de mai jos.

1 + 9 =

Despre evaluarea digitală a sucțiunii

Astăzi am participat la un curs susținut de Veronique Darmangeat, consultant în alăptare IBCLC la Paris despre evaluarea digitală a sucțiunii. Așa cum avem nevoie de o ecografie să ne lămurim ce e în abdomenul unui pacient, avem nevoie de anumite „instrumente” pentru a vedea cum suge un bebeluș. A urmări atașarea și a evalua un supt sunt de mare ajutor, dar uneori e nevoie de ceva mai mult. Dacă îi propunem degetul la supt unui bebeluș, îl va lua în guriță și va mima ce face la sân, astfel că ne putem da seama de mișcările pe care le face cu limba, dacă menține sânul în gură, dacă face vidul încăt să „își aducă” laptele etc. 

Personal, consider că e un pas important din evaluarea unul copil alăptat care întâmpină probleme și mulți dintre copiii pe care îi văd sunt evaluați și în felul acesta… dacă ei și părinții lor sunt de acord. Uneori problemele sunt vizibile „din ușă” (un fren lingual anterior), dar alteori nu izbesc ochiul; atunci o evaluare digitală a sucțiunii devine obligatorie și ne face mai ușor drumul spre soluții. 

Deși auzisem și citisem despre această evaluare și înainte, i-am înțeles și mai bine importanța în timpul unui curs susținut tot de Veronique despre frenuri, pe care l-am urmat anul trecut, în timp ce locuiam în Franța. I-am văzut utilitatea în practică ulterior, așa că am decis să aprofundez subiectul. 


Sursa foto: https://breastfeeding.support/what-is-finger-feeding/

Disclaimer: deși imaginea este despre finger feeding, ea ilustrează perfect o parte din timpii evaluării digitale a sucțiunii; am ales să o folosesc și ca teaser pentru un viitor articol despre modurile în care îi oferim bebelușului completarea. 

Informațiile pe care le veți regăsi aici nu țin locul unui consult de specialitate!

Unde mă găsiți?

Pentru consultațiile în alăptare fac echipa bună cu Cuibul berzelor și mă găsiți la numărul de telefon 0743 349 295 sau puteti completa formularul de mai jos.

10 + 8 =

Informațiile pe care le veți regăsi aici nu țin locul unui consult de specialitate!

Articole recente

Atelierul de alăptare- ediția mai 2019

Dincolo de „instinct”, ceva „natural și minunat”, „hrană și iubire”, odată cu „medicalizarea” actului nașterii, care a adus atâtea beneficii, experiența alăptării a devenit, din păcate, mai degrabă o cursă cu obstacole decât un drum lin și sigur.Primele zile după...

Somnul copilului mic – dificultăți și soluții

Autor: Raluca Ilca Așa cum adulții au dificultăți de somn, nici copiii nu sunt scutiți de acest fel de probleme. Nici cei mici, nici cei mari. Este chiar o problemă foarte comună. Vestea bună este că, pentru toate aceste probleme, există soluții. Vestea și mai bună...

Pledoarie pentru apă și săpun

Au trecut mai bine de 150 de ani de când Semmeilweis a descoperit că spălatul pe mâini literalmente salvează vieți, deschizând ușa spre era dezinfectanților și a sterilizatoarelor. Și e grozav că am ajuns aici și nu se mai moare de febră puerperală și de alte zeci de...

Care e treaba cu regurgitatul bebelușilor?

Mulți părinți de bebeluși se sperie când văd că din gurița copilului iese lapte, imediat sau la distanță de masă, însoțit sau nu de râgâială… și spun, cu o grimasă terifiată că bebe varsă. Este bine să știm diferența dintre regurgitație și vărsătură, mai ales pentru...

Epistaxisul sau când ne curge sânge din nas

Hemoragia de la nivelul nasului poartă numele de epistaxis. El nu este o boală în sine, ci un semn. Apare destul de frecvent la copii și de obicei sperie persoanele din jur. Dar în peste 90% din cazuri este inofensivă și nu ascunde nimic deosebit în spate. Evident că...

Unde mă găsiți?

Pentru consultațiile în alăptare fac echipa bună cu Cuibul berzelor și mă găsiți la numărul de telefon 0743 349 295 sau puteti completa formularul de mai jos.

3 + 15 =