Alături de părinți pentru o creștere armonioasă

Pregătim pentru voi cele mai documentate cursuri, cu informații de actualitate și practice.

Vom posta cursurile incepand cu luna aprilie 2023.

Cum preparăm corect formula de lapte praf

Cum preparăm corect formula de lapte praf

Deși pare ceva banal și prea puțin discutăm despre asta, Organizația Mondială a Sănătății a considerat potrivit să elaboreze un document oficial despre cum se prepară formula de lapte praf în mod corect din punctul de vedere al siguranței microbiologice. De-a lungul...

read more
Cum ne pregătim copiii pentru vizita la medic/ stomatolog

Cum ne pregătim copiii pentru vizita la medic/ stomatolog

“Tanti doctor nu îți face nimic, doar se uită la tine.” “O să vezi că vaccinul nu doare.” “Dacă stai cuminte, îți iau jucăria pe care ți-o dorești.”  “Dacă nu te potolești, tanti doctor îți face injecție.” Nu o să vă placă ce vă spun, și mie mi se strânge inima, dar...

read more

Alăptarea

Dincolo de „instinct”, ceva „natural și minunat”, „hrană și iubire”, experiența alăptării este pentru multe mămici mai degrabă o cursă cu obstacole decât un drum lin și sigur. Printre mituri auzite de la mamă/soacră, informațiile utile de la cursurile prenatale, durerea operației de cezariană și un partener care nu înțelege pentru ce atâta chin, că oricum s-a inventat laptele praf, proaspăta mamă, determinată dar obosită și confuză, se ambiționează să își hrănească puiul. Vom naviga și noi împreună cu ea, încercând să îi răspundem la întrebări, să o ajutăm să își pună copilul la sân în mod corect și nedureros, să demonteze mituri, să își facă un plan pentru când se va întoarce la serviciu. Nu putem să îi facem rost de motivația să alăpteze, dar dacă pe aceasta o are deja, îi putem fi alături în toate celelalte aspecte, depășind piedicile împreună.

1. Până la ce vârstă este recomandată alăptarea?
Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni și continuarea alăptării până la vârsta de 2 ani. Aceste durate cresc șansele la o sănătate mai bună atât pentru copil, cât și pentru mamă.
2. Dacă alăptez, trebuie să urmez o anumită dietă?
Citiți mai multe aici: Mituri despre alăptare
3. Cum știu că bebelușul meu mănâncă destul?
4. Ce pot să fac cu laptele pompat?
Citiți mai multe aici: Cum stocăm laptele de mamă
5. Am născut prematur. Cum pot să alăptez?

Unde mă găsiți?

Pentru că între timp am mai primit un rol, acela de mamă, activitatea mea este preponderent online.  Mă găsiți pe facebook, instagram sau puteți trimite un mesaj la adresa de email contact@dozadepediatrie.ro.

Abonare la newsletter